Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő

Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő

Magyarország északnyugati részén, Szombathelytől 25 kilométerre található a minden igényt kielégítő, nemzetközi színvonallal rendelkező, Sárvár legfőbb vonzereje a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő.  Gyógyászati, egészségmegőrző, illetve rekreációs kezelések alkalmával fejti ki pozitív hatását.

Kétféle magas sótartalmú gyógyvízének összetétele a Holt-tenger vízéhez hasonló, kloridos víz.
A magasabb hőfokú vízéből állítják elő a méltán híres sárvári Termálkristályt, amely nátriumklorid, a hidrogénkarbonát, a jód, a bróm, a fluor, és számos nyomelemnek köszönhetően hatékonyan alkalmazható alhasi fájdalmak, összenövéssel járó krónikus nőgyógyászati gyulladásos betegségek esetén.
Alacsonyabb hőfokkal rendelkező gyógyvize, alkáli- hidrogénkarbonátos, nagyrészt nátriumkloridot, hidrogénkarbonátot, nyomelemeket tartalmaz, kivéve ként és radont. Alkalmas különféle mozgásszervi megbetegedések gyógykezelésére, rehabilitációra, sportsérülések utókezelésére, neurológiai tünetegyüttesekre, izomlazító fürdésre.

A Sárvári Gyógyfürdő szárny medencéi a félig fedett élménymedence, belső gyógymedence, belső gyógyvizes élménymedence, félig fedett gyógyvizes medence, melynek alkalmazási területei többféle gyulladásos, ízületi, krónikus betegségek, asthma, változáskori tünetek, légzőszervi panaszra nyújtanak megoldást. Vízben tartózkodásra ajánlott idő 20 perc.

A családi szárnyban mindenki jól érezheti magát, a legkisebbektől a legnagyobbakig az év minden napján. Változó csúszdák és medencék közül válogathatnak kültéren és beltéren egyaránt. Többek között hullámmedence, óriás jacuzzi, gyerekmedencék csúszdákkal, viziágyú, széles családi csúszda, óriáscsúszdák, illetve játszóház óvónőkkel, ingyenes gyermekfelügyelettel. Sportolási lehetőség, játékok és animációs programok biztosítják a teljes kikapcsolódást minden korosztály számára.

Téli időszakban üzemelő csúszdái közül három eltérő hosszúságú és magasságú óriáscsúszdán sebesen száguldhatnak a bátrabbak, emellett belső gyermekcsúszdák, szivárványcsúszda és zöld csőcsúszda nyújt szórakozást. Hideg beköszöntével a belső téren óriás jacuzzi, baba medence, úszómedence, külső gyógyvizes medence, fedett gyógyvizes medence, belső hullámmedence és gyerek élménymedencében mártózhatnak meg szabadságuk idején a vendégek.

A jó idő beköszöntével, májustól szeptemberig a kínálat kiegészül a versenycsúszda, wave slide, kamikaze, solar, turbulance, dragero, aquatube és külső gyerekcsúszdák üzemeltetésével, hogy teljes legyen az élmény. Kellemes szabadtéri medencekínálatban strandmedence, fejes ugró medence, gyerek élménymedence, baba medence, gyerek kalandmedence, hullámmedence és retró gyógyvizes medence működik.

Szaunavilága egy igazi ékszerdoboz a fürdőn belül, ahol a külvilág egy csapásra megszűnik. Azoknak is keressék fel, akik nem szeretik a túl forró szaunákat, hiszen itt a hagyományos finn szaunákon kívül bőven egyéb kínálatból válogathatnak. Soft szauna, gőzfürdő, aromakabinok, Kneipp-medence van. Sárváron a nyugati szaunázási szokásokat követve fürdőruha-nélküli terület, viszont a szauna-, gőz- és aromakabinok, valamint a merülő- és jakuzzimedencék használatára vonatkozik, amely 12 éves kortól látogatható.

A strand övezetében lévő éttermek, büfék változatos kínálattal rendelkeznek, önkiszolgáló étteremben, wellness bárban, fagyi, kürtőskalács, lángos, palacsinta vásárolható. Egész évben a Thermal Étterem tart nyitva, ahol minden ízlésnek és étkezési szokásnak megfelelő étlapot kialakítva, a hagyományos fogások mellett, reform és diétás táplálkozást kielégítve fogyaszthatnak. Söröző és cukrászda része kávékülönlegességeket, édességeket, süteményeket szolgál fel a fürdőzők részére.

Tömegközlekedéssel a termálfürdő megállójától 3 perc sétára, vasútállomástól 2,4 kilométerre, autóval a 88-as főútról a Deák Ferenc utcáról kanyarodva a Fekete-híd utcán haladva a Vadkert körúton közelíthető meg a Sárvárfürdő.