O nás

Dióliget Cottage

Ahol az Ön kényelme a legfontosabb

Dióliget Cottage Sárvár

„Village In The City”

„Falu A Városban”

Mint a legtöbb történet a miénk is HelyIdő és az Ember találkozása.

Egyszer volt, hol nem volt……..volt egy Hely Sárváron , melybe egy Ember többet látott, mint kicsinyke felparcellázott szántóföldet. Részenként több darabot megvásárolt, mondván eljön az Idő , amikor valami értékeset és maradandót alkothat……

A Hely Sárvár kertvárosi része , zöldövezet , egy Milotai 10-es Dió-ültetvény, melyet magunk telepítettünk

Az Ember aki elvetette a „magot „ a szeretett nagymama aki az uradalmi időben azon a területen szolgált egy kertészetben. A nagymama aki a család és föld szeretetével, kitartásával , álmodozásával megalapozta egy következő ember útját, aki majd álomból valóságot teremthet. A nagyi édesanyámmal tette meg az első lépést , hogy 18 éves gyerekfejjel elinduljak az utamon…….majd csatlakozott egy kitartó és erős feleség aki türelmével szeretetével kitart mellettem. A történetben ez az ember én volnék.

Az Idő pedig a 2016-2020-as évek , amikor elkezdődhetett a tervezéstől a megvalósításig tartó időszak.

Miért pont a fürdőváros szélén? A válasz egyszerű .A belvárosban nem tudtunk volna ekkora területen vendégházakat kialakítani ,ahol a kert és ház kapcsolata így összefonódik.Őseinktől kaptuk a helyhez való ragaszkodást, s valószínű a kitartást is, mely az újra való nyitottságban és az értékteremtés iránti elköteleződésben nyilvánul meg.A cél és a belső hit , hogy létrehozzunk egy ilyen igényes környezetet a természet értékeinek megtartásával .A minőségi vendégszeretet melletti elkötelezettség alkalmassá tehet bennünket , hogy Sárvár fürdővárost képviseljük.

 

Így jött létre a Dióliget Cottage Sárvár,Vendégházaival, szaunaházzal, dézsa jacuzzijával, kemencés látvány konyhájával!

Ültess fát!
Hogyha másért nem, lombot ád.
Árnyékában megpihenhetsz,
Gondot ő visel reád.
Jó tavasszal nyit virágot:
Messze érzed illatát,
Kis madárka száll reája:
Ingyen hallhatod dalát.
Ültess fát.

Jókai Mór: Ültess fát!

 

A Dióliget Cottage Sárvár a Fürdőváros zöldövezeti részén egy dió-ültetvényen épült egyedi elképzelések alapján. Az új építésű Cottage több apartmanházból áll. A Hársfa Cottage , Akácfa Cottage Gesztenye Cottage és a Fűzfa Cottage  a családoknak készült, A Bodza Lux Cottage  látvány kandallójával az elbújós pároknak nyújt pihenést. Gondoltunk a kutyásokra, a Mandula Cottage külön kutya sarokkal , bútorzattal várja a gazdikat családjukkal.

Jó szívvel ajánljuk vendégházainkat mindazoknak akik a dolgos hétköznapokat hátrahagyva egy városban szeretnék érezni a harmóniát,a vidék nyugalmát .Bízunk benne, hogy egy fürdőváros nyújtotta kikapcsolódási lehetőségeket színesebbé tesszük minőségi , jól felszerelt Vendégházainkkal.

Tischler Balázs